„Tükörbe nézni mindig kockázatos dolog. Lelkében más képet őriz az ember magáról, mint ami kívülről látszik: arcunk olyan, mint az előhívott kép: minden rajta van. Az is, amit magunkban letagadtunk. Az is, amit az élet írt rá. Az ember életműve az arcára van írva.”

/Müller Péter/

Nem mind arany, ami fénylik…

Van egy téma szakmai körökben, amit már több országosan elismert kolléganő is taglalt különböző fórumokon, blogokban. Nem véletlenül, merthogy nagyon is aktuális a dolog. Fontosnak tartom ezúttal én is röviden tolmácsolni a tényfeltáró gondolatokat blogom olvasóinak, hogy helyére kerüljenek a mostanság oly’ „divatos” kozmetikai eljárás, a tű nélküli mezoterápia körüli tények és tévhitek, mivel jelenleg nálam is napirendi kérdés, és mert még sokan nem tudnak erről.

Nem célom viszont, hogy bárkit is felháborítsak vagy magamra haragítsak ezzel, akinek nem inge, nem veszi fel.

Tű nélküli mezoterápia, akkor most jó vagy nem?!

Ma már szinte nincs olyan kozmetika, ahol ne lenne elérhető a változatos áron, különböző géppel végzett tű nélküli mezoterápiás kezelés, mely több kérdőjelet, visszásságot és félrevezetést hozott magával, mint eddig bármi.

Az utóbbi időben elárasztották a kelet-ázsiai gépek a kozmetika magyar piacát is. A piaci igénynek megfelelően ma már sok importőr kínálja az olcsó, lebutított, az eredeti eljáráshoz képest teljesen más (ultrahang, galvánáram) elven működő „tű nélküli mezós” gépeit, amibe mindent belemagyaráznak- szándékosan vagy hozzáértés hiányában, tisztelet a kivételnek -, és elhitetik a kozmetikusokkal hogy csodahatású gépet vásároltak. (A nálam elérhető valódi eljárásról bővebben itt olvashat.)

Nagyon széles a gépkínálat és folyamatos az új eljárások megjelenése a szépségiparban, mellyel nehéz lépést tartani, a kolléganők sem mindig tudnak kiigazodni a gépek között, és ha vásárlásra kerül sor legtöbbször gazdasági okok miatt dönt az ár. Egy jól informált kozmetikus viszont tisztában van vele, hogy jó minőségű eredeti tű nélküli mezoterápiás gépet nem tud olcsón venni és itt folytatódik lehunyt szemmel a megtévesztés. Működik a dominó elv, a vendég kap egy legtöbbször hatástalan géppel végzett alacsony színvonalú szolgáltatást, ami jó esetben pár napig tartó eredményt ad, de hetekről, hónapokról szó sincs. Ezzel nem lesz elégedett és boldog sem, főleg ha tudná, hogy mindezért nagyjából annyit fizetett, amennyiért már eredetit kaphatott volna… hát így megy ez.

Így járatódnak le szépen lassan a jól bevált, valóban tartós hatású, színvonalas és elismert eljárások. Elektroporátort, azaz (eredeti) tű nélküli mezoterápiás gépet nem lehet 50-100 ezerért kapni, de még néhány százezerért sem. Ezek ára milliós befektetés és ma Magyarországon kevés kozmetikai szalonban található meg az eredeti gépek közül valamelyik, ezzel szemben százával hirdetik gagyi tű nélküli mezoterápiás kezeléseket a vállvonogató szakemberek.

Sajnos néhány éve, amikor még mindenki ilyen gépet akart venni és gyakorlatilag minden frissen piacra dobott gépre ráhúzták a tű nélküli mezoterápia nevet kihasználva az újdonság homályát, és akkor én is, mint sokan mások becsapódtam az egyik ajánlatnak. Azóta viszont kitisztult a kép a tű nélküli mezoterápia körül és le is váltottam egy valódira. Az eredmények összehasonlíthatatlanok és nem szorulnak magyarázatra. És mert így fair.