Mezopen bőrmegújító kezelés

Mezopen bőrmegújító kezelés2017-01-18T21:03:11+00:00
  • Mezopen

Bőrünk egyik alapvető funkciója, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért egy, bármilyen átlagos kezeléssel a hatóanyagokat csak maximum a hámréteg aljáig tudjuk juttatni. Ez ma már általában kevés. A hatóanyagoknak át kell jutni a hámrétegen ahhoz, hogy eljussanak az irháig, ahol erőteljesebben tudják kifejteni hatásukat. A mezopen kezelés biztosítani tudja az orvos-kozmetikai anyagok számára, hogy a felhámon áttörve közvetlenül az irhába jussanak. A kezelés felfrissíti és megfiatalítja a bőrt.

Hogyan hat a mezopen kezelés?

A mezoterápiás hatóanyagok arcbőrre való felvitele egy , egyszer használatos modullal történik, melyben mikroszkópikus méretű tűk találhatók, amelyek a bőr legfelső rétegén apró mikro csatornákat nyitunk, ezért ez egy minimál invazív beavatkozás. Ezeken a csatornákon a hatóanyagok el tudnak jutni a bőr irha rétegébe. A bőr hám és irharétegének mikrotűkkel való stimulálása elősegíti a kollagén szintézist, ezért a mezopen kezelés hatóanyag bejuttató és kollagén indukciós terápia egyben.

Hogyan zajlik egy mezopen kezelés?

A kezelés megkezdése előtt pontos bőr állapot felmérést végzünk, kiválasztjuk a hatóanyagokat annak érdekében, hogy a legoptimálisabb eredményt érjük el, majd egy beleegyező nyilatkozatot kell tennie. A kezelés a bőr letisztításával indul, majd egy peeling követi, amely lehet mechanikai, enzimes, hidroabráziós enyhe mikrodermabráziós, mellyel eltávolítjuk az elszarusodott hámréteget. A bőrfertőtlenítés után a hatóanyagok bejuttatását egyszer használatos modullal végezzük, mely sterilizált. A kezelés nem jár fájdalommal, vagy maximum enyhe kellemetlen érzettel. A kezelést egy intenzív bőrnyugtató és egy fényvédő kozmetikum besimításával zárul.

Miért megfelelőbb számomra a mezopen, mint a dermaroller kezelés?

Sokan elavult, durva módszereket alkalmaznak (pl. dermaroller) a kollagén szintézis fokozására, ezek károsak és feleslegesen túl sértik bőrt, használatuk nem biztonságos. Ezekben az eszközökben található fémtűk túl vastagok és gyakran túl mélyre hatolnak a bőrben, ezáltal roncsolja az irharéteget, a tűk bőrbe hatolási szöge sem megfelelő. Szakszerűtlen használatuk maradandó károsodást okozhatnak a hajszálerekben is. A mezopen modulokban a tűk vékonyak, a bőrbe való behatolásuk mélysége szabályozható és függőleges irányú, ezáltal kisebb a fájdalomérzet és a bőrsérülés mértéke. Csak a megfelelő mélységig dolgozunk a bőrben, épp a szaruréteg alatt. A modulok egyesével csomagolt, sterilizált, klinikai tisztaságú eszközök, melyet minden esetben csak egy alkalommal használunk fel.

Alkalmazás

A kezelés nem okoz fájdalmat vagy durva sérülést a bőrben, hatékony és kíméletes. Már az első kezelést követően látszik az eredmény, de a látványosabb hatás elérése érdekében kúraszerű alkalmazása javasolt, 5-6 kezelés heti-másfél heti rendszerességgel. A mezopen kezelés újra struktúrálja, vitalitással tölti fel a bőrt, simítja a ráncokat. A kezeléseket ősztől tavaszig végezzük.

Kinek ajánlott?

Annak, aki szeretne javítani bőre tónusán, vitalitását vesztett bőrén, ha nem szeretne plasztikai beavatkozást.

Egészségügyi ellenjavallatok

Aktívan gyulladt bőrre
Rosaceás bőrre
Herpesz és herpeszre való erős hajlam, szemölcs esetén
Lázas állapotban
Gombás és bakteriálisan és vírus által fertőzött bőrre
Keloid képződésre hajlamos bőrre
Terhesség, szoptatás alatt
Krónikus bőrbetegség, ekcéma, pikkelysömör
Véralvadási problémáknál
Gyenge gyógyulási képesség
Rosszindulatú bőrelváltozások
komoly solar keratosis (Tartós napfényhatásra kialakuló, érdes tapintatú, elmosódott szélű foltok a bőrön)
Cukorbetegség esetén
Hajszálértágulat esetén
Aktív aknés állapot
Nagyszámú anyajegyek
Nagyon érzékeny bőrnél
különböző gyógyszerek pl. roacutan, vérhígító, illetve véralvadásgátló szerek, továbbá aszpirin és aszpirin tartalmúak szedése esetén

A kezelési idő: 60 perc

A kezelés ára arcon: 8 900 Ft.