Fontos tudnivalók

Fontos tudnivalók2017-04-30T16:58:07+00:00

Allergiateszt, konzultáció

A sminktetoválása elkészítése előtt egy személyes konzultációt javaslok, felmérem az elképzeléseit, igényeit és egyúttal egy allergia tesztet is elvégzünk amennyiben szükséges. A konzultáció és az allergiateszt ingyenes és fél órát vesz igénybe.

Pigment folt, anyajegy, szemölcs, szövetszaporulat a tetoválandó területen

Mielőtt tetoválást tervez, kérem, vizsgálja/vizsgáltassa át a bőrét -ezt én is meg fogom tenni-, hogy tartalmaz-e pigment foltot, anyajegyet, szemölcsöt, mert ezek a tetoválás elkészítésének kizáró okai lehetnek.

Napfény, szauna, uszoda, szolárium, kozmetikai beavatkozások, smink

A tetoválás után a teljes gyógyulási idő nagyjából 4 hét, ez idő alatt óvni kell a tetovált terültet a napfénytől, UV-sugárzástól. Tilos a kezelés után két hétig szaunázni, uszodában és természetes vizekben fürdeni, borogatni! Napozni és szoláriumozni pedig négy hétig szigorúan tilos! Tetoválás előtt nem lehet irritált a bőrfelület, ezért a napozás, szolárium a beavatkozás előtt 4-5 nappal nem ajánlott, 3-4 héten belül sérülés ne történjen. Tetoválás előtt egy héten belül tartós szempillafestést, három héten belül tartós szemöldökfestést ne készíttessen az adott területen. Tetoválásra minden esetben kérem, smink nélkül érkezzen.

Latex érzékenység

Ha érzékeny a latexre, nem gond, ez nem lehet akadálya a sminktetoválás elkészítésének, ebben az esetben nitryl kesztyűben dolgozom.

Fémérzékenység

Az organikus festékek nem tartalmaznak ásványi pigmenteket, ezért az allergia kockázata kizárható. Már csak ezt a típusú anyagot használom, de ebben az esetben, a teljes biztonság miatt elvégezzük a bőr tesztet.

Fájdalom

A fájdalom mértéke az egyén fájdalomtűrő képességétől függ, illetve a függ a tetoválandó területtől. A száj tetoválása számít a legkellemetlenebbnek és a szemöldök jár inkább csak kellemetlen érzettel, de az érzéstelítő használata miatt legtöbbször fájdalommentes a beavatkozás. Fájdalom inkább a törölgetésből fakad. A precíz, digitális gép előnye, hogy nem roncsolja a bőr szövetet, mint a régi gépek, ezért kisebb kellemetlenséggel jár a használata, a felület is gyorsabban gyógyul.

Herpesz

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a herpeszre hajlamos vendégeknél a tetoválást követően minden igyekezet ellenére a herpesz kialakulhat. Éppen ezért a herpeszre hajlamos vendégek javaslom, hogy kezelőorvosukkal vagy gyógyszerészükkel egyeztetve a sminktetoválást megelőzően herpesz ellenes gyógyszeres terápiát alkalmazzanak és folytassák azt a tetoválás után is még egy hétig. Ha mégis kialakulna a herpesz, abban az esetben herpesz vírus ellenes krém és/vagy gyógyszer használata javasolt.

Ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás

Aktív ekcémás bőrre nem készítek tetoválást. Nagyon fontos, hogy a pikkelysömör és pikkelysömörre való hajlam kizáró oka a tetoválás elkészítésének! Gyulladt, irritált, fertőzött bőrfelületre nem készítek tetoválást.

Szem és szemhéj plasztikai műtét

Látásjavító illetve plasztikai műtét után 8-10 hétig nem javasolt a szemkontúr tetoválás készítése.

Érzéstelenítők – lidokain érzékenység

Az érzéstelenítésre legtöbbször lidokain tartalmú anyagokat használok, amik krém vagy folyadék állagúak, de ha allergiás vagy rá, akkor sincs semmi gond, léteznek lidokaint nem tartalmazó érzéstelenítők, esetedben ezt alkalmazzuk.

Tartósság

Minél természetesebb hatású egy tetoválás színben és formában, annál gyakrabban van szükség frissítésre, mert a természetes kinézetet csak így tudjuk megőrizni, ami ma sokkal divatosabb és szebb is, mint a látványos tetoválások. Tehát a szálas szemöldöktetoválás nem az évekre szóló tartósságról szól, de a természetes hatás kárpótolja!

Korrekció, szín időközönkénti felfrissítése, árak

A tetoválást követően az egyszeri korrekció 1-3 hónapon belül esedékes a kisebb hiányosságok pótlása végett, amit a tetoválás ára tartalmaz! A korrekció a szín egyenletességének javítását jelenti, nem tartalmazza szín és a forma, ill. vastagság megváltoztatását! A forma vastagítása esetén (3 hónapon belül) az eredeti ár 70%-a kerül felszámolásra! A 3 hónapon túli korrekciót az ár nem tartalmazza, a 3-6 hónapon belüli korrekció ára az eredeti ár 30%-a! A sminktetoválások általában 1-5 évig tartanak, ezután szükség lehet a szín, ill. a forma felfrissítésére. (Egyéni árszabás vonatkozik abban az esetben, ha a Vendég igényei változtak.) A szálas szemöldöktetoválásnál szükség lehet egy-másfél évenkénti frissítésre, így maradhat meg a természetes hatás.

 

Sminktetoválás

Sminktetoválás első alkalommal

Korrekció

Frissítési kedvezmények (amennyiben nálam készült a tetoválás, formaváltoztatás nélkül)

Szolgáltatás

Teljes ár

1-3 hónap

6-12 hónap

-50%

12-24 hónap

-20%

24-36 hónap

-10%

Szemöldök szálas

43 000

ingyenes

21 500

34 400

38 700

Szemöldök satírozott/soft powder

43 000

ingyenes

21 500

34 400

38 700

Szemöldök 3D szálas

48 000

ingyenes

24 000

38 400

43 200

Felső szemkontúr normál (szempillatő sűrítéssel)

30 000

ingyenes

15 000

24 000

27 000

Felső szemkontúr vastag (szempillatő sűrítéssel)

37 000

ingyenes

18 500

29 600

33 300

Alsó szemkontúr normál (ha felső kontúrral egyidőben kéri)

20 000

ingyenes

10 000

16 000

18 000

Alsó szemkontúr normál (ha csak az alsót kéri)

25 000

ingyenes

12 500

20 000

22 500

Füstös felső szemhéjsatírozás

43 000

ingyenes

21 500

34 400

38 700

Dupla/színes felső szemkontúr tetoválás (fekete+1 szín)

43 000

ingyenes

21 500

34 400

38 700

Butterfly szemhéjsatírozás (max. 2-3 színnel)

47 000

ingyenes

23 500

37 600

42 300

Ajak kontúrvonal

35 000

ingyenes

17 500

28 000

31 500

Ajak fél satírozás

50 000

ingyenes

25 000

40 000

45 000

Ajak teljes satírozás

60 000

ingyenes

30 000

48 000

54 000

Más által készített rontott vagy régi tetoválás javítása

Személyes konzultáció után, a munka nehézségétől függően

 

Amennyiben tőlem kívülálló okok miatt nem készül el a korrekció a 3 hónapon belül, abban az esetben lehetőség van pótolni a 6. hónapon belül, ekkor a fizetett ár 30%-a kerül felszámolásra!

A tejes ár az első alkalomra vonatkozik. A beavatkozás magában foglalja a személyes konzultációt, az allergia tesztet, az előtte-utána képeket, a lehetséges formák megtervezését és felrajzolását, a színválasztást, a tetoválás elkészítését, az otthoni utókezeléssel kapcsolatos megbeszélést, tájékoztatót, az utókezelő kozmetikumot, az egyszeri korrekciót a tetoválás napjától számított 1-3. hónapon belül.

Utókezelés, mi történik tetoválás után

A tetoválás elkészítése után minden vendég kap tőlem otthoni ápoláshoz egy útmutatót és egy darab Swiss Color Grazia krémet, amely ápolja és hidratálja a kezelt bőrfelületet annak érdekében, hogy gyorsabban gyógyuljanak a mikro sérülések, illetve, hogy jobban benn maradjon a pigment a bőrben. Naponta 2-3 alkalommal kell a tetovált bőrfelületet kenni. A tetovált bőrfelület a beavatkozás után varosodik, ez a vékony réteg néhány napon belül gyógyul, a gyógyulás alatt a tetoválás színe sötétebb a var leesése után világosabb. A választott színárnyalat a tetoválás után 3-4 hét után látható. Bármilyen felmerülő kérdés vagy probléma esetén, telefonon keresztül is állok rendelkezésre.

Általános ellenjavallatok

18 év alatti vendégnek nem készítek sminktetoválást
Alkohol vagy kábítószer hatása alatt lévő vendégen nem végzek tetoválást

További egészségügyi ellenjavallatok

Cukorbetegség: A csökkent sebgyógyulási hajlam miatt a súlyos cukorbetegség sajnos kizáró ok.
Vérzékenység, vérhígító gyógyszerek szedése kizáró ok.
Szív és érrendszeri betegség kizáró ok lehet.
Rendszeresen szedett gyógyszer szedése esetén a kezelőorvos írásos beleegyezése szükséges.
Daganatos betegségben szenvedőknek, sugár, ill. kemoterápia ideje alatt ellenjavallt a beavatkozás.
Terhesség, szoptatás, lázas állapot, fertőző betegség, menstruáció ideje alatt ellenjavallt a tetoválás készítése.
Elemi elváltozás a bőrön kizáró ok.
Vírusos (herpesz, futószemölcs), bakteriális, gombás bőrfertőzés esetén nem készítek tetoválást.
Csökkent sebgyógyulási hajlam kizáró ok.
Pozitív allergia teszt esetén ellenjavallt a tetoválás készítése.

Higiénia

A beavatkozást gumikesztyűben végzem. Minden kezelés előtt előre lefertőtlenített illetve steril és amiből lehetőség van arra egyszer használatos kellékeket használok. A fertőtlenítést széles spektrumú az egészségügyben is elfogadott fertőtlenítő szereket alkalmazok. A veszélyes hulladék kezelése megfelelően történik.

Mire figyeljen, amikor sminktetoválót választ

A sminktetoválás, ha nem is örökre, de évekre meghatározza az arcunkat, ezért lényeges, hogy megfelelő döntést hozzon, mielőtt belevág. Fontos a higiénikus környezet, minden vendégnek steril és egyszer használatos eszközökkel dolgozzon a szakember. Modern géppel végezze a beavatkozást, engedélyezett és allergiamentes magas minőségű sminktetováló (nem testtetováló és lehetőleg ne kelet-ázsiai) pigmentekkel dolgozzon. Nézze meg vannak-e hiteles referenciái, kérdezzen rá az általa használt festékek származási helyére és persze győződjön meg róla, hogy megfelelő mértékű felelősséggel és szaktudással fordul-e Ön felé. Az alacsony ár is árulkodó lehet, mert a tetoválás árát csak silány minőségű anyagok és gép használatával, a tervezési idő lecsökkentésével tudja elérni a szakember és a gyenge minőségű munka eredménye egyáltalán nem vagy nehezen, költséges beavatkozások árán tűntethető el illetve nehezen javítható.

Ami még fontos, felelősség

A tetoválását abban az esetben készítem el, ha szakmailag és esztétikailag nem kifogásolható, ha elvárása a realitásokon belül mozog, ha elégedett tervezéssel, ha a tájékoztatót elolvasta, ha az egészségügyi és beleegyezési nyilatkozatot aláírta és ha negatív az allergia teszt.
Ingyenes, személyes konzultáció keretében kérdőívben térünk ki a tetoválást érintő általános egészségi állapotára, gyógyszerek szedésére, betegségekre, allergiára, herpesz gyakoriságára, stb… Fennálló betegségek esetén – amennyiben nem tartozik a kizáró ok kategóriába- csak orvosi javaslatra, vagy kizárólag a saját felelőségre készíthető el a tetoválás, melyet minden esetben dokumentálnunk kell. 18 év alatti vendégek tetoválását személyesen jelenlévő szülő esetén sem végzem el.